Cadeska

Zorg voor een histaminevrije voeding als je allergieën of gezondheidsklachten wil vermijden

Geplaatst op

Het is algemeen geweten dat heel wat voedingsproducten of bepaalde stoffen tegenwoordig allergieën kunnen opwekken. Denk maar aan een lactose allergie of een allergische reactie bij het eten van pinda’s of noten. Een ernstige allergie kan zelfs klachten veroorzaken zoals ademhalingsproblemen en een hartstilstand. De gevolgen van een allergie komen niet door de allergie zelf, maar door de stof histamine die vrij komt. 

Histamine vrij 

Histamine is een stof die automatisch wordt aangemaakt in het lichaam, maar die ook in heel wat voedingsmiddelen zit. Wanneer je lichaam hier zeer slecht op reageert, is het dus mogelijk om deze reacties te krijgen. Om dit te vermijden kan je een histamine vrij dieet opstarten. Dan worden de voedingsmiddelen waarin deze stof zit, vermeden. Op deze manier kan je vermijden dat je deze gezondheidsklachten krijgt. Je kan ook zorgelozer van eten genieten, zonder dat je schrik hoeft te hebben dat je iets zal eten waar deze stof in zit. 

Fruit, Plantaardige Mand, Oogst, Tuin, Salade, Eten

Antihistamine 

Ben je een echte Bourgondiër en hou je er niet van om op je eten te moeten letten? Dat kunnen we perfect begrijpen. Gelukkig zijn er dan nog andere oplossingen zoals antihistamine. Wanneer je per dag 1 tabletje hiervan inneemt, kan je ook vermijden dat je allergische reacties krijgt door deze stof. Dit kan bijvoorbeeld ook helpen wanneer je allergisch bent aan pollen. Hiermee kan je niesbuien en jeukende ogen tegengaan, die door de histamine worden veroorzaakt. Een tabletje innemen zorgt natuurlijk voor bestrijding, maar is daarom nog geen concrete oplossing. 

Groenten, Gezond Eten, Koken, Voedsel, Eten, Tomaat

Meer informatie over histaminevrij

Spreekt een histamine vrij dieet jou wel aan? Dan kan je meer informatie vinden op https://histaminevrij.nl. Je kan er alles vinden over de diagnose, een mogelijk stappenplan dat bij jou gevolgd kan worden, een mogelijke behandeling of een dieet. Ook vind je er meer over mogelijke oorzaken en allergische reacties. Wanneer je je echt wil gaan verdiepen in histamine vrije voeding, kan je er ook dieetboeken en boeken over histamine terugvinden. Neem zeker en vast eens een kijkje!  

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vindt tal van interessante ideeën voor culinaire belevenissen, recepten en feestjes op deze inspirerende site.

Contactgegevens

Via info @ cadeska.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden