Cadeska

Zeven tips om je cateringbedrijf duurzamer te maken

Geplaatst op

Aandacht voor het milieu is nu groter en belangrijker dan ooit. Alle bedrijven moeten hun steentje bijdragen een het verminderen van uitstoot en de negatieve impact op het milieu te minimaliseren. Als cateraar kun je op meerdere manier hier aan bijdragen. We hebben zeven tips voor je op een rijtje gezet.

Begin niet te groot

Het is goed om klein te beginnen met plannen om de duurzaamheid te vergroten. Neem niet meteen teveel hooi op je vork. Dit kan ertoe leiden dat je uiteindelijk alle plannen voor duurzaamheid schrapt. Begin eenvoudig met bijvoorbeeld afval scheiden en de manier waarop je je menu presenteert.

Zoek de juiste leveranciers

Voor een cateraar is het eten een van de belangrijkste onderdelen. Kies leveranciers die bij het produceren van het eten zelf ook voldoende maatregelen hebben genomen om duurzaam te ondernemen. Kies niet voor de partijen die alles in het teken hebben staan van veel en snel produceren. Het is ook mogelijk om zelf een leverancier te worden voor een deel van je menu.

Denk aan de seizoenen

Ben je een lokale onderneming? Hou dan rekening met wat er dat seizoen lokaal voorhanden is. Op die manier voorkom je transportkosten van producten die van een hele andere plek op de wereld gehaald moeten worden, omdat ze daar wel goed zijn. Daarnaast kun je erg creatief zijn met bepalen van een seizoensmenu.

Hergebruik bepaalde zaken

Het is heel makkelijk om veel zaken weg te gooien na afloop van een geslaagd evenement. Zo kun je met een schone lei beginnen aan de volgende opdracht. Door bijvoorbeeld servies, tafelkleden en schalen te hergebruiken ben je als onderneming meteen een stuk duurzamer. Zorg uiteraard wel dat je de kwaliteit hoog genoeg houdt om klanten een goede ervaring te bieden.

Zorg dat logistiek alles goed geregeld is

Voor de off-site cateraars is het belangrijk om een soepel en duurzaam logistiek plan te hebben. Gebruik zo min mogelijk auto’s of busjes en verminder het aantal ritjes dat je moet maken om alles op de juiste plek te krijgen. Het vervoer van voedsel speelt hierin ook een grote rol. Gebruik bijvoorbeeld herbruikbare viskratten om gekoelde of bevroren vis en zeevruchten te vervoeren.

Creëer bewustwording bij je personeel

Duurzaamheid werkt het beste als iedereen in het bedrijf eraan bijdraagt. Zorg dus dat je personeel op evenementen ook bezig is met leren van duurzame ideeën en deze ook willen toepassen op de werkzaamheden.

Omarm de digitalisering

Ruil papier zoveel mogelijk in voor technologie. Dit is een van de makkelijkste aanpassingen, dat naast duurzaam ook voor een efficiëntere organisatie zorgt. Neem bijvoorbeeld bestellingen aan met een tablet in plaats van papier. Verder zijn de mogelijkheden eindeloos, zowel voor de ervaring van klanten als voor de interne processen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vindt tal van interessante ideeën voor culinaire belevenissen, recepten en feestjes op deze inspirerende site.

Contactgegevens

Via info @ cadeska.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden