Cadeska

Wat is het verschil tussen wagyu vlees en kobe vlees?

Geplaatst op

Elke ribeye is een steak, maar niet alle streaks zijn ribeyes. Hetzelfde geldt met nog vele andere soorten vlees. Zo ook voor kobe en wagyu rundvlees. Elke kobe steak is wagyu, maar niet al het wagyu rundvlees is kobe. We leggen je door middel van dit blog, graag uit wat de overeenkomsten en de verschillen zijn tussen deze twee prachtige stukken vlees. 

Wat je moet weten over kobe vlees

Kobe is in het kort een soort Wagyu. Wagyu betekent ‘Japans vee’ en verwijst dus naar elk typen rund dat in Japan is gefokt of naar de Japanse stijl. Kobe rundvlees bestaat uit een bijzonder type Wagyu, namelijk de Tajima-Gyu. Deze wagyu soort wordt volgens vele strenge normen gefokt in Hyogo. De naam Kobe is aan het vlees gegeven, omdat de hoofdstad van Hyogo, Kobe is. 

Wat je moet weten over Wagyu vlees

In de jaren 1880 werden verschillende Europese runderrassen in Japan geïntroduceerd en gekruist met inheemse Japanse rassen. De vier runderrassen die hieruit voortkwamen, domineren tot op de dag van vandaag de Japanse rundvleeshandel. Het vlees wordt verkocht als wagyuvlees. 

Het verschil tussen wagyu en kobe vlees

Wagyu-rundvlees is gewoon een andere term voor Japans rundvlees, van de in Japan gehouden runderen. Kobe rundvlees is een speciaal soort Wagyu rundvlees dat beroemd is om zijn marmering. Sommigen zeggen zelfs dat het de meest ingewikkelde marmering heeft van alle rundvlees ter wereld. Kobe-runderen mogen alleen worden geboren in Tajima-Gyu, een gebied in de Japanse prefectuur Hyogo. De Kobe-runderen moeten ook worden gevoederd, geslacht en verwerkt in de Hyogo-prefectuur. 

Daarom is al het vlees dat buiten Japan als Kobe-rundvlees op de markt wordt gebracht, geen traditioneel, authentiek Kobe-rundvlees. Alleen Kobe steak die vanuit Japan in een land is ingevoerd, kan authentiek Kobe vlees zijn.

De conclusie 

Het verschil tussen wagyu en kobe beef zit hem dus in de selectie, verzorging, voeding en de inspanningen van de fokkers. De Tajima-Gyu koe, waar kobe vlees vandaan komt is dus een nog specialer stukje wagyuvlees. Kobevlees is doorgaans dan ook duurder dan een ‘normaal’ stukje wagyu. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vindt tal van interessante ideeën voor culinaire belevenissen, recepten en feestjes op deze inspirerende site.

Contactgegevens

Via info @ cadeska.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden