Cadeska

Wat is de best apparatuur voor mijn horecakeuken?

Geplaatst op

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.4.2″][et_pb_row _builder_version=”4.4.2″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.4.2″][et_pb_text _builder_version=”4.4.2″]

Keukenapparatuur vormt de motor van je keuken. Zonder de juiste apparaten is het haast onmogelijk om je favorieten gerechten te maken. Lekker koken begint dus bij een fijne keuken. Naast het feit dat de looks van de keuken moet voldoen aan je wensen, is het ook van belang dat je keukenapparaten hebt die gemakkelijk en veilig kan bedienen. Echter is de vraag welke apparatuur van belang is in jouw horecakeuken en waar je deze apparaten het beste kan kopen. Er zijn veel soorten keukenapparaten wat het kiezen lastig kan maken. In dit artikel krijg je meer informatie over waar je op moet letten bij het inrichten van je keuken 

Start praktisch  

Het is slim om te beginnen met de belangrijkste keukenapparatuur. Zet voor jezelf op een rij wat volgens jou zeker relevant is om te hebben in je horecakeuken. Om je alvast te helpen hebben wij wat dingetjes voor je op een rijtje gezet.  

  • Koelkast:  

Het is hierbij van belang dat je kijk naar inhoud, indeling en energieverbruik. Bereken hierbij hoe groot is je restaurant is zodat je kan kijken hoeveel voorraad je nodig hebt (per persoon). Let ook goed op de indeling van de koekkast aan de binnenkant. Probeer zo efficiënt mogelijk alles in te richten, zodat je veel producten kwijt kan. Daarnaast is het goed om te kijken hoeveel energie de koelkast verbruikt. Mocht je naar deze drie de aspecten hebben gekeken, dan zou het natuurlijk ook leuk zijn als je een model vind wat bij je past. 

  • Afzuigkap:  

Het is hierbij van belang dat je kijk naar het type en design van de afzuigkap. Bij deze keuze is de afvoermogelijkheid bepalend. Een afzuigkap met motor sluit je aan op een afvoerpijp naar buiten. Een kap zonder motor is ideaal als je keuken is aangesloten op een centraal afzuigsysteem. Is er denk je geen mogelijkheid voor luchtafvoer, dan kan je ervoor kiezen om een recirculatie afzuigkap aan te schaffen. Mocht je dit een lastig gedeelte vinden in de keuken, vraag dan vooral advies.  

  • Oven: 

Het is hierbij belangrijk dat je kijkt naar het gebruik en beschikbare ruimte in de keuken. Een oven is namelijk één van de belangrijkste onderdelen van de keuken. Als horecaondernemer bereid je vaak meerdere ovengerechten tegelijkertijd. Daarvoor is het van belang dat je soms wel meerdere ovens hebt. Vaak wordt in de horeca gebruik gemaakt van een heteluchtoven met meerdere niveaus. Dit is dus zeker een aanrader om eens naar te kijken. 

  • Kookplaat: 

In een restaurant wordt er voortdurend gekookt. Het is daarom belangrijk dat je een kookplaat hebt die snel reageert, zoals een gas- of inductiekookplaat. Ook onderhoudsgemak en veiligheid spelen een rol bij je keuze. Uiteraard geldt dit bij alle keukenapparatuur, maar een kookplaat is wel één van de producten die je het vaakst schoonmaakt. Kies dus een kookplaat waarbij het onderhoud gemakkelijk en veilig kan. 

  • (Combinatie)magnetron: 

Een combimagnetron is een slimme keuze wanneer je weinig ruimte in je keuken hebt of wanneer je de magnetron- en ovenfunctie efficiënt wilt combineren in één apparaat. Let bij je keuze vooral op de programmaopties en het bedienings- en onderhoudsgemak. Het is namelijk belangrijk dat het apparaat gemakkelijk en veilig te bedienen is.  

  • Vaatwasser: 

Het is hierbij belangrijk dat je kijkt naar het type, de grootte en het energieverbruik. Let bij je keuze op het energieverbruik en bedenk daarbij hoe intensief je de vaatwasser gaat gebruiken. Je kan je voorstellen dat als je de vaatwasser gaat gebruiken in een horecakeuken, dat het apparaat intensief gebruik gaat worden. Extra tip: Kijk ook even naar de afmetingen van je servies voordat je een keuze maakt. 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vindt tal van interessante ideeën voor culinaire belevenissen, recepten en feestjes op deze inspirerende site.

Contactgegevens

Via info @ cadeska.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden