Cadeska

Waar komt sushi eigenlijk vandaan?

Geplaatst op

Sushi is bijna genoeg iedereen wel een erg bekend gerecht. Het bestaat uit witte rijst, rauwe vis en 7 uur. Het komt uit Japan en je treft het in nagenoeg elke stad in Nederland vooral bij all-you-can-eat restaurants. Waar komt het nou eigenlijk vandaan? Natuurlijk komt het uit Japan, maar dat wisten we al! Waarom zijn Japanners op een gegeven moment gaan kiezen voor het consumeren en nuttigen van rauwe vis? In deze blog gaan we hier wat verderop in. 

Nu met verbeterde houdbaarheid!

Net zoals een heleboel gerechten kent ook sushi zijn oorsprong als een manier om het eten langer goed te houden. Sushi begon namelijk, net als gezouten haring of gerookte paling, als een methode om ervoor te zorgen dat het niet snel bedierf. De verse vis werd namelijk oorspronkelijk gefermenteerd door middel van zout en rijst. Na een aantal eeuwen wordt het consumeren van de verse vis steeds populairder. Het hoefde dus niet meer gefermenteerd te worden. Hierdoor werd het fermentatieproces minder gebruikt en kreeg sushi een andere (voornamelijk frissere) smaak. Daarnaast zijn mensen nog andere onderdelen gaan toevoegen naast verse vis, azijn en rijst, voornamelijk groenten. 

Sushi in Het Westen

Sushi is vooral buiten Japan als eerste populair geworden in de Verenigde Staten. Er was namelijk een periode dat er nogal veel migranten uit Japan naar de VS kwamen. Zijn namen hem cultuur en dus ook hun gerechten mee. Deze sloegen niet direct aan en pas veel later zien we dat sushi restaurants populair worden. 

Sushi in Nederland

In Nederland is sushi al enige jaren steeds populairder geworden. Hoe sushi precies in Nederland terecht is gekomen, is niet helemaal duidelijk. Het is echter wel te zien dat een hele hoop sushirestaurants zijn geopend in een periode van ongeveer 20 jaar. Tegenwoordig zijn ze niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Er is namelijk geen enkele stad of gemeente met een serieus te nemen uitgaansgebied zonder een sushirestaurant. 

Middels deze blog willen we graag Sushi Station aanbevelen voor de lekkerste sushi in Hoofddorp.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vindt tal van interessante ideeën voor culinaire belevenissen, recepten en feestjes op deze inspirerende site.

Contactgegevens

Via info @ cadeska.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden