Cadeska

Pizza gezonder maken? Zo doe je dat!

Geplaatst op

Pizza is niet bepaald een hele gezonde avondmaaltijd. Toch is pizza ontzettend populair. Wil jij het liefst elke week pizza eten? Dan is het een idee om te kiezen voor de wat gezondere pizza’s. Zo kun je toch af en toe eens genieten van een heerlijke pizza, zonder er een enorm schuldgevoel aan over te houden. In deze blog geven we je een aantal tips hoe je je pizza iets gezonder kunt maken.

Een gezondere pizzabodem

Een gezondere pizza begint al bij de bodem. Maak de bodem bijvoorbeeld van volkoren meel, of kies voor een bodem van speltmeel. Ook sommige groenten zijn perfect om een pizzabodem van te maken. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan bloemkool, aubergine, courgette of kikkererwten. Hierdoor wordt je pizza meteen al een stuk gezonder.

Zelf pizzasaus maken

Daarnaast is natuurlijk ook de pizzasaus van groot belang als het gaat om een gezonde pizza. Tomatensaus uit een potje is namelijk helemaal niet gezond! Maak in plaats daarvan dus zelf een tomatensaus door tomaten te pureren. Als je hier een klein beetje olijfolie, zout en peper aan toevoegt, is jouw tomatensaus al klaar! Ook is het lekker om hier nog wat andere groenten doorheen te pureren, zoals wortel, paprika of pompoen. Wil je een keer iets compleet anders proberen? Dan kun je ook eens iets heel anders gebruiken als pizzasaus, zoals hummus of pesto.

Beleg op je pizza

Ook het beleg op je pizza is een grote valkuil als je gezond wil eten. Kaas is erg vet, en daardoor niet gezond. Kies dus voor een heel klein beetje kaas in een light variant. Mozzarella is dan ook een goede optie. Verder kun je er voor kiezen om de vette kaas helemaal achterwege te laten, en in plaats daarvan aan de slag te gaan met lekkere kruiden. Zo geef je je pizza meteen ook meer smaak. Ook salami is een favoriet beleg voor op een pizza, maar dit vleeswaar is vaak erg vet. Het is dus beter om te kiezen voor verse groenten, zoals paprika, champignons, courgette of spinazie.

Gezondere pizza eten in een restaurant

Ga je af en toe graag een pizza eten in een restaurant? Gelukkig zijn er ook restaurants waar ze gezondere pizza’s serveren. Een voorbeeld hiervan is Woodstone. Woodstone is een restaurant in Haarlem waar je ook terecht kunt als je op de calorieën wil letten. Hier hebben ze namelijk pizza’s waarbij het midden van de pizza bestaat uit een salade. Dit is dus echt uniek uit eten gaan!

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vindt tal van interessante ideeën voor culinaire belevenissen, recepten en feestjes op deze inspirerende site.

Contactgegevens

Via info @ cadeska.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden