Cadeska

Lekkere koffierecepten om van te smullen

Geplaatst op

Een kopje koffie op z´n tijd is heerlijk. Een echte oppepper die we in de ochtend en tegen het einde van de middag goed kunnen gebruiken. Natuurlijk is het ook gewoon drankje om samen van te genieten tijdens een goed gesprek. Om nu eens niet altijd dezelfde koffie te hoeven drinken, want verandering van spijs doet eten – en ook drinken – zoals we weten. Graag willen we je in deze blog een aantal heerlijk koffierecepten voorschotelen. Het leuke van alles is, dat deze recepten heel gemakkelijk thuis te maken zijn. Dit komt omdat de hoofdingrediënten eenvoudig zijn. Kijk met ons mee naar de lekkerste koffierecepten. Wat je allemaal niet kunt maken van het drankje gemaakt van koffiebonen!

Cappuccino

Een absolute klassieker is de cappuccino. Met opgeklopte melk is het eenvoudig om deze koffie te maken, de stijl waar iedereen warm voor loopt. Een eenvoudige koffie die je goed kunt gebruiken voor je cappuccino, komt uit een doodgewone Senseomachine. Zet een kopkoffie met behulp van dit handige apparaat. Voeg wat cacao toe en eventueel wat suiker. In de ochtend is dit een kopje liefde voor je partner.

Brown Sugar Baby

Wat heb je nodig: Nutella, volle melk (of halfvolle). Kies voor de Senseo Regular, deze is medium qua sterkte). Een lekkere toevoeging zijn Bastogne koekjes. Voeg wat basterdsuiker toe, strooi het over de melk. De Brown Sugar Baby is precies wat je wilt op een druilerige zondagmiddag.

Stroopwafel chill-out

Kies voor heerlijke Hollandse stroopwafels. Voeg Karamel toe. Je kunt die op verschillende manieren toevoegen, kies voor schenkbare karamel of juist voor een karamel toffe. De stroopwafel kun je op de kop Senseokoffie (of uit een ander type koffiemachine) leggen. Deze wordt zo lekker warm. Dat is echt een chill-out.

Cappuccino Cubano

De Cappuccino Cubano is werkelijk een traktatie. Het recept is eigenlijk een beetje geheim, maar in deze blog willen we je het wel verklappen. Voeg bruine rum aan de koffie toe, naar gelang, strooi suiker over de opgeklopte melk die je toegevoegd. Dit is een heerlijk recept. Of het werkelijk authentieke is, wordt betwist, maar een ding is zeker, drink het niet te vroeg op de dag.

Allerlei opties

Zo zijn er allerlei opties om je saaie bakje koffie op te leuken. En geloof ons maar, wanneer we je zeggen dat je gasten helemaal blij zijn met je nieuwe koffierecepten. Wees niet bang om op internet te checken of er nog andere recepten zijn die jou lekker lijken, want er zijn letterlijk honderden varianten te vinden.

Conclusie

Koffie kan zoveel meer zijn dan het klassieke bakje pleur. Met leuke recepten kun je genieten en je gasten een heerlijke koffie-ervaring geven.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vindt tal van interessante ideeën voor culinaire belevenissen, recepten en feestjes op deze inspirerende site.

Contactgegevens

Via info @ cadeska.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden