Cadeska

Hoe richt ik gemakkelijk een eigen wijnkelder in?

Geplaatst op

Goede wijn heeft tijd nodig om te rijpen. Natuurlijk moet je de fles ook weer niet te lang laten liggen, want goede wijn moet gedronken worden en het is helemaal niet voor elke wijn zo dat ze jaren lang lekker blijven. De meeste wijnen worden gemaakt om direct op te drinken. Toch kan het heel mooi zijn om een wijnkelder in te richten en nog heel praktisch ook, omdat (zeker bij een restaurant) het handig kan zijn om goede wijnen op voorraad te hebben. In deze blog nemen we een aantal tips met je door.

Collectie en kwaliteitsbehoud

Het is goed om een wijnkelder in te richten met een duidelijk doel. Waarom richt je een zo’n kelder eigenlijk in? Dat doen veel mensen om een collectie van wijnen aan te leggen. Daarnaast moet wijn op een bepaalde manier opgeslagen worden om goed te blijven, namelijk in een liggend in een rek. Zo blijft de kwaliteit van de wijn bewaard.

Inrichting van de wijnkelder

Hoe richt ik een wijnkelder in? Dat is een vraag die elke wijnliefhebber, al dan niet een restauranthouder, zichzelf zou moeten stellen. Een inrichting van de wijnkelder is erg belangrijk en veel mensen hebben er een mening over. In essentie is het heel eenvoudig om een goede inrichting te realiseren. We hebben een aantal tips voor je waarmee het snel voor elkaar is:

  • Wijnrek kopen
  • Kies voor kelder of een wijnkast
  • Zorg dat het donker is
  • Maak verlichting zodat je de etiketten kunt lezen 😊

Een winkelder is een leuke plek om je gasten te vermaken met wijn en kaas. Natuurlijk moet die kelder dan wel groot genoeg zijn.

Kwaliteit boven kwantiteit

Een wijnkelder is niet uitgevonden voor de middelmatige of ronduit slechte wijnen. We raden je aan om altijd kwaliteit boven kwantiteit te stellen. Zeker als je een restaurant hebt staat het heel gek als je inferieure wijnen in je collectie hebt. Dat laatste is eigenlijk meer rekvulling en het voegt weinig waarde toe. De blik van je gasten licht op wanneer ze horen over de kwalitatieve wijnen in je collectie. Dan heb je ook wat te bieden om hun avond next-level te maken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vindt tal van interessante ideeën voor culinaire belevenissen, recepten en feestjes op deze inspirerende site.

Contactgegevens

Via info @ cadeska.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden