Cadeska

Hoe bescherm je jouw restaurant tegen inbrekers?

Geplaatst op

Als je met passie een restaurant runt, dan is dat je lust en je leven. Je wilt dan natuurlijk niet dat jouw waardevolle spullen worden aangeraakt of aangetast. Je kunt gelukkig genoeg doen om jouw restaurant zo veilig mogelijk te houden en te beschermen tegen inbrekers of zelfs overvallers.

Beperk het aanwezige contant geld tot een minimum

Houd het contante geld in de kassalade tot een minimum. Bewaar grote biljetten in een kluis die pas na 20 minuten open gaat. In dit geval vul je dus de code in, maar gaat de kluis pas later open. Die wachttijd is voor overvallers vaak te lang. De toegangscodes van deze kluizen moeten regelmatig worden gewijzigd en vooral wanneer een werknemer die met de toegangscode is belast, ontslag neemt. Je kunt er ook voor kiezen om helemaal geen grotere biljetten dan bijvoorbeeld 50 euro te accepteren.

Vergroot de veiligheid van uw medewerkers en het bedrijf

Sommige restaurants hebben geïnvesteerd in kogelwerende ramen, geavanceerde digitale videobewakingscamera’s en hightech kluizen die niet door werknemers of overvallers kunnen worden geopend. Overweeg strategische videobewaking om cameramonitors te plaatsen in de buurt van kassa’s, in laad- en ontvangstruimten en naast buitendeuren in het volle zicht van de klanten. Beveilig altijd de achterdeur. Aanbeveling: Installeer een kijkgat in de achterdeur waardoor de medewerkers alle activiteiten achter het restaurant kunnen zien en om te voorkomen dat iemand de deur blindelings verlaat.

Zorg voor degelijk hang- en sluitwerk

Net zoals bij je eigen woning, dient ook bij je restaurant het hang- en sluitwerk op orde te zijn. Bij voorkeur laat je je restaurant ieder jaar checken door een professionele en betrouwbare slotenmaker. Als je bijvoorbeeld een restaurant in Amsterdam Oost hebt, dan kun je een slotenmaker in Amsterdam Oost zoeken die jouw restaurant controleert op diverse punten, zoals of de sloten wel een PKVW keurmerk hebben en of de ramen voldoende sluiten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vindt tal van interessante ideeën voor culinaire belevenissen, recepten en feestjes op deze inspirerende site.

Contactgegevens

Via info @ cadeska.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden