Cadeska

Het beginnen van een restaurant: handige tips

Geplaatst op

Als je een restaurant wilt beginnen is het belangrijk dat je voedselveiligheid in je zaak op orde is. En dat is nog maar een van de uitdagingen waar starters in de restaurantwereld mee te maken krijgen. De feiten spreken voor zich: de meeste beginnende ondernemers falen in het eerste jaar. Een goede visie en ambitie zijn belangrijk om te slagen. En na het falen kun je altijd opnieuw beginnen. We geven je in deze blog een aantal tips waarmee je rekening moet houden.

Doe je onderzoek

De restaurantwereld is een concurrerende business en dit maakt dat het erg belangrijk is dat je voldoende onderzoek doet naar de mark. Je moet helder hebben wat de wensen zijn van je klanten. Probeer uit te vinden welke restaurants er in de buurt zijn en welke nog niet. Kun je het beter doen dan de concurrentie? Dan kun je het zelfde doen als zij. Wil je liever een hiaat in de markt vullen? Dan kun je je je daar volop op richten. Misschien zijn er een aantal restaurants in de omgeving geweest die iets vergelijkbaars gedaan hebben. En als ze gefaald hebben, dan is het slim om uit te vinden waarom dit zo is. Zo kun jij eventuele fouten voorkomen. Begrip van je markt is precies wat je moet hebben om te scoren.

Begin klein

Begin klein, op deze manier loop je niet te veel risico en zijn veranderingen aan je business relatief makkelijk door te voeren. Fouten hebben op dit niveau niet veel consequenties. Een kleine eettent is dus een goede optie. En als de omzet toeneemt, dan is groei van de zaak een logische stap.

Keten

Er zijn ook nog andere opties, namelijk het runnen van een restaurant dat onderdeel is van een keten. Een voorbeeld daarvan is Domino’s Pizza of McDonald’s. Zo kun je de skills eigen maken van het runnen van een restaurant, maar je valt binnen het netwerk en de voorzieningen van de keten (bevoorrading en connecties).

Businessplan

Een businessplan is een goede manier om je ideeën vast te leggen. Houd er echter niet halsstarrig aan vast, want als de praktijk uitwijst dat aanpassingen nodig zijn, dan moet je die natuurlijk in je plan en bedrijf doorvoeren.

Voedselveilig werken

Het is goed om te beschikken over de juiste vaardigheden en kennis op het gebied van voedselveiligheid. Daarbij is het zelfs verplicht om de juiste vergunningen te hebben en te werken met voedsel volgens de verschillende voorschriften die hierover opgesteld zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vindt tal van interessante ideeën voor culinaire belevenissen, recepten en feestjes op deze inspirerende site.

Contactgegevens

Via info @ cadeska.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden