Cadeska

De lekkerste landen ter wereld

Geplaatst op

Met de lekkerste landen doelen we niet alleen op de temperaturen en de mooie dames en heren die er wellicht te vinden zijn. Nee! We doelen 100% op eten! Elk land heeft een eigen cultuur en een eigen smaak, die je eventjes helemaal weghaalt uit je eigen vertrouwde manier van doen. In dit artikel staan we stil bij de landen die het meest worden geassocieerd met lekker eten en lekker drinken!

Lekker ver van Thais.. uh thuis!

De Thaise keuken staat vooral bekend om de verse ingrediënten en de heerlijke kruiden met kokos en gember. Curries zijn er in allerlei soorten en kleuren. De iconische Pad Thai en de smakelijke noedelsoepen en de verschillende soorten “vlees-op-een-stokje” op straat. Thailand is een fantastische plek voor de echte levensgenieter. Het is misschien een stukje reizen. Maar als je en goede reisverzekering hebt, komt dat wel goed! Tevens zijn de gerechten erg goedkoop. Wees niet bang om de proeven bij de streetfood karretjes. Food stands in steden als Bangkok en Chiang Mai zijn er hygiënisch en veel beter dan je denkt.

Il dolce far niente (het zalige niets doen)

Lekker genieten. Niet te druk maken om dingen. Il dolce far niente is een levenswijze waar we graag op aanhaken. Geen keuken ter wereld die zo geliefd is als de Italiaanse keuken. Pizza Napoli? Iedereen heeft er wel eens van gehoord. Carbonara met spaghetti? Of toch liever een ovengerecht? Prima, maar welke? Lasgna, Cannelloni? In Italië zijn de gangen gemakkelijk te onderscheiden, primi, secondi en dolci. Dolci is lekker zoetig. Denk aan panna cotta en tiramisu. Eten is niet zomaar eten in Italië. In Italië is eten bijna een religie geworden. Zou jij je laten bekeren?

Je buikje (wereld)rond eten

Mocht je geïnspireerd zijn geraakt door alle lekkere gerechten. Dan is het tijd om dat ticket te boeken. Wanneer je meerdere reizen van plan bent te maken, is het verstandig je goed te verdiepen in een doorlopende reisverzekering. Zo kun je gerust genieten. Naar welk land zou je als eerste gaan?

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vindt tal van interessante ideeën voor culinaire belevenissen, recepten en feestjes op deze inspirerende site.

Contactgegevens

Via info @ cadeska.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden