Cadeska

De essentiële apparatuur voor elke horecazaak

Geplaatst op

Het opstarten van een horecazaak vereist een forse investering en nauwkeurige planning. Maar ook het handhaven en draaiende houden van het restaurant of kantine is op zich een uitdaging. Door de essentiële horeca apparatuur te kiezen voor de zaak zorg je onder andere ervoor dat je het werk vergemakkelijkt voor je personeel, voldoet aan hygiëne-eisen en op het juiste pad bent om succes te verzekeren.

Alhoewel er een breed assortiment bestaat aan horeca apparatuur, kan elke horecazaak volstaan met enkele accessoires uit de volgende apparatuur-categorieën:

  • Koeling en vriezers
  • Keukenapparatuur
  • Kookapparatuur
  • Buffetgerei
  • Opslag
  • Koelwerkbank

Koeling en vriezers

Koeling is ontzettend belangrijk voor het vers houden van voedsel en ingrediënten. Daarnaast is opslag nodig om verspilling van voedsel tegen te gaan of te beperken. Een speciale horeca koelkast moet daarom zeker op je lijst staan. Ook kan het zijn dat je een gerecht op het menu hebt staan dat koel geserveerd moet worden; daarvoor is een gekoelde buffetvitrine het best geschikt.

Daarnaast is ook een koelsysteem voor drank een vereiste. Denk dus zeker aan een barkoeling of een display koelkast. Het is voor een klant heel handig om zelf een drankje te pakken uit een display koelkast die goed zicht geeft op de inhoud vanwege de glazen deuren.

Gratis stockfoto met architectuur, balk, bar

Keuken- en kookapparatuur

Het bereiden van voedsel is een serieuze zaak, en door het correct inrichten van je keuken – met de juiste apparatuur – zorg je ervoor dat het proces vlot en ook hygiënisch verloopt. Afhankelijk van het menu van jouw restaurant of kantine kies je apparatuur dat daarvoor nodig is.

Buffet gerei

Het eten dient warm gehouden te worden tot het tijd is te serveren. Een warmhoudvitrine en warmhoudbakken bieden de mogelijkheid daartoe. Hiermee wordt voldaan aan de eisen van hygiëne en presentatie.

Opslagapparatuur

Net zoals het opslaan van drank in een barkoeling of display koelkast, of opslag van voedsel en ingrediënten in een horeca koelkast, is ook het opbergen van apparatuur en droge ingrediënten essentieel. Denk hierbij aan rekken, schappen of bewaarbakken.

Naast het hebben van basisapparatuur zoals een barkoeling en een fornuis is het essentieel dat je over apparatuur beschikt dat geschikt is voor het bereiden van de gerechten op het menu van jouw horecazaak en ook de nodige middelen voor opslag daarvan. Dit doe je door nauwkeurig te plannen en een georganiseerde lijstje in elkaar te zetten. Met de juiste apparatuur heb je een prima functionerende werkvloer en heel gauw een volle zaak!

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vindt tal van interessante ideeën voor culinaire belevenissen, recepten en feestjes op deze inspirerende site.

Contactgegevens

Via info @ cadeska.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden