Cadeska

De bewezen voordelen van koffie voor de gezondheid

Geplaatst op

Het is wetenschappelijk bewezen dat koffie goed is voor de gezondheid. Maar hoe zit het nu eigenlijk? In deze blog willen we je graag een aantal voordelen laten zien van koffie. Een heerlijke manier om gezond te blijven. In deze blog zul je een aantal geweldige feiten ontdekken waardoor je je bakje troost in de ochtend nog meer zult waarderen! Zelf koffie bonen kopen geeft je de mogelijkheid om de hoogste kwaliteit koffie te drinken, dat is heerlijk genieten!

De voordelen op een rijtje

We willen je graag de voordelen van koffie vertellen, omdat je misschien twijfelt of koffie wel gezond is. Door de goede eigenschappen van koffie onder elkaar te zetten willen we je overtuigen van dit gezonde drankje.

Energie

Koffie kan je energieniveaus verbeteren en dit zorgt dat je alerter bent. Zo kun je beter presteren. Koffie zorgt dat jij je minder moe voelt. Dat is een stuk beter functioneren. Hoe kan dit? In koffie zit de psychoactieve stof cafeïne, zo’n stof veranderd je bewustzijn een beetje. Maar omdat het effect ervan zo mild is, wordt koffie niet vaak als psychoactieve stof gezien.

Een vrolijk gevoel

Wanneer je koffie drinkt, gebeurt er iets bijzonders: neurotransmitters en dopamine nemen toe en zorgen voor een positief gevoel.

Afvallen

Als je een paar kopjes koffie drinkt worden vetcellen makkelijker afgebroken. Dat is een goed nieuws voor iedereen die een beetje wil afvallen. Met koffie gaat het dus een stuk sneller. Het wordt aangeraden om een half uur voordat je naar de sportschool gaat een kop koffie te drinken.

Diabetes

Koffiedrinkers hebben minder kans op diabetes type 2. Veel mensen ter wereld kampen met deze ziekte. Dit is goed nieuws en zeker een feit waarmee koffiesceptici over te halen zijn. Studies wijzen uit dat koffiedrinkers 50% minder kans hebben op deze ziekte.

Betere capaciteiten

Er is nog een andere reden waarom mensen graag koffie drinken: de hersenfunctie verbetert en dit zorgt voor een indrukwekkende lijst aan voordelen: het geheugen werkt beter, je stemming is vrolijk (we noemen hem nog maar een keer), je bent alerter, je voelt je fitter, je reactietijd neemt toe (handig bij het sporten) en je stress vermindert.

Wat zitten er voor voedingsstoffen in een kop koffie?

Stof                   Dagelijkse hoeveelheid

Vitamine B2                     11%

Vitamine B5                     6%

Mangan en Kalium:         3%

Vitamine B3                     2%

Samenvatting

Koffie bevat diverse belangrijke voedingsstoffen die onmisbaar voor de gezondheid zijn. Bij verschillende aandoeningen kan koffie een geneeskrachtige werking hebben. Naast de gezondheidsvoordelen zijn er natuurlijk nog andere zaken die meespelen waarom koffie populair is, zoals de oppeppende eigenschappen en de verschillende koffiesoorten met uiteenlopende smaken waar mensen van genieten. Ben je nog geen koffiedrinker? Probeer het eens uit. Hou je er al wel van? Dan zijn de feiten redenen om nog meer te houden van je bakje troost.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vindt tal van interessante ideeën voor culinaire belevenissen, recepten en feestjes op deze inspirerende site.

Contactgegevens

Via info @ cadeska.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden