Cadeska

De 5 duurste chocola ter wereld!

Geplaatst op

Chocolade is al een hele lange tijd een erg gewild product. Velen hebben wel eens een Mars of een Twix gegeten, maar dit is natuurlijk een alledaagse portie suiker met in werkelijkheid maar vrij weinig cacao. Echte chocolade van een hoog percentage pure cacao is natuurlijk stukken duurder. Hoe duur kan chocolade worden? In deze blog presenteren we je de duurste chocola ter wereld. Om het een beetje makkelijk te houden, vermelden we de prijs per kilo. Ter vergelijking: een chocoladeletter kost circa €10 per kilo.

#5 Richart

Richart is een Franse producent van cacao. De cacao bestaat voor zeventig procent uit een speciale soort cacao uit het Zuid-Amerikaanse land Venezuela, genaamd Criollo. De chocolade wordt verrijkt met bijzonder fruit zoals aardbeien en bramen evenals noten zoals amandelen.

Prijs: € 180,- per kilo

#4 Godiva G

Godiva is een bekend merk van traditioneel Belgische chocolade. Het grappige is dat Godiva een typisch Britse legende is en niet direct hoort bij België. Deze chocolade van honderd procent pure cacaoboter en honing.

Prijs: € 260,- per kilo

#3 Delafee

Delafee is een erg bijzondere soort chocolade. Deze is namelijk vermengd met 24-karaats goud wat dus betekent dat je tijdens het nuttigen van je stukje chocolade, ook een waardevolle portie goud binnenkrijgt.

Prijs: € 760,- per kilo

#2 Noka

Het bedrijf Noka heeft in de 4 traditionele cacaolanden Ivoorkust, Ecuador, Trinidad & Tobago en Venezuela. De chocolade wordt gekenmerkt doordat het de meest pure chocolade is die je kunt verkrijgen. 100% cacao en 0% toevoegingen.

Prijs: € 1.280,- per kilo

#1 Chocopologie

Het bedrijf Knipschild maakt deze chocolopologie bar. Dit is de meest prijzige chocolade ter wereld en bestaat uit chocolade die een hele dag wordt ondergedompeld in truffelolie en 100% pure vanille.

Prijs: € 4.000,- per kilo

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vindt tal van interessante ideeën voor culinaire belevenissen, recepten en feestjes op deze inspirerende site.

Contactgegevens

Via info @ cadeska.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden