Cadeska

All-you-can-eat in het sushi restaurant

Geplaatst op

Veel Nederlanders hebben wel eens sushi gegeten. Je kunt sushi verkrijgen per box en deze thuisbestellen, dit wordt dan ook veel gedaan. Ook heel populair is het all-you-can-eat-menu. Veel sushirestaurants bieden deze optie aan, omdat het concept veel mensen trekt. In deze blog belichten we het all-you-can-eat-concept in het sushi restaurant.

Overal van proeven is extra lekker!

Het lijkt wel alsof alles lekkerder is, wanneer er een all-you-can-eat-concept aan vast zit. In het sushi restaurant is dit een zeer voordelig concept, omdat dat je veel geld bespaart in vergelijking met losse sushi. Het “gevaar” schuilt er wel in dat je te veel gaat eten, omdat je natuurlijk van alles wilt proberen. Er zijn wel wat tips die je kunt gebruiken om tactisch te eten, zodat je niet te vol bent na een bezoek aan je favoriete sushirestaurant. Daarom hieronder de all-you-can-eat-tips:

  • Eet iets minder gedurende de dag, maar ga geen maaltijden overslaan. Zo ben je wat hongeriger dan normaal en is het eten extra lekker 😉.
  • Doseer je sushi inname in de eerste ronde, kies de allerlekkerste uit om mee te beginnen. Verspreid de verschillende sushigerechten over de verschillende rondes. Als je bijna alle soorten sushi in de eerste ronde bestelt, ben je er misschien snel klaar mee.
  • Dit laatste geldt niet als je een hardcore sushi fan bent, dan is de strategie: bestel in de eerste ronde vooral sushi, bouw dit in de latere rondes af door de sushi te vervangen met vlees, groenten en rijst om vervolgens af te sluiten met een sushirol.
  • Het is gezellig, maar als je als voorafje soep gaat nemen, dan zit je sneller vol. Het is aan te raden om je meest favoriete gerechten te kiezen om mee te beginnen.
  • Drink geen bier, want dat vult erg snel.
  • Deel je gerechten met je tafelgenoten, zo proef je van alles wat en raak je niet snel vol.
  • Je hoeft niet tot de laatste ronde door te eten, het is namelijk geen You-shall-eat-all.

Geld besparen

All-you-can-eat = geld besparen. Dat sushi zo populair geworden is in Nederland, komt voor een groot deel door de relatief lage prijs van de sushi, te danken aan het all-you-can-eat-concept. Vergelijk de prijzen voor thuisbestellen en all-you-can-eat maar eens. Het all-you-can-eat-concept bestaat trouwens al lange tijd, het idee wordt toegeschreven aan de entertainment- en publiciteitsmanager Herbert Codd McDonald, die het concept in 1946 in Las Vegas introduceerde. Het ging in die tijd om een buffet waarbij allerlei luxe vissoorten zoals octopus, zalm, oesters, maar ook vlees als roosterde biefstuk en kip geserveerd werden. Dit soort buffetten komen we nog dagelijks tegen in restaurants en hotels.

Waarom is het all-you-can-eat populair?

Mensen houden van het gevoel niet beperkt te zijn in wat ze kunnen eten. Met dit concept is het mogelijk om van alles wat te proberen. Dit kan alleen met een vooraf bekende prijs. Zo kom je niet voor een verrassing te staan bij het afrekenen (behalve dat de drankjes natuurlijk de prijs behoorlijk kunnen opdrijven, dus let goed op de prijs). Daarnaast zijn mensen echt dol op eten en kunnen maar moeilijk stoppen, dat lijkt wel een soort evolutionaire programmering te zijn: ‘Pakken wat je pakken kan’.

Conclusie

Het all-you-can-eat-concept is al jaren oud, maar omdat het te maken heeft met een basisbehoefte, namelijk lekker eten, blijft het een gouden formule. De populariteit van de sushirestaurants is hier mede aan te danken. Alles waar ‘te’ voor staat is niet goed voor je, dus hoe moeilijk het ook is (het lukt bijna niemand) probeer verantwoordelijk te all-you-can-eaten. Vooral veel sushigerechten delen, het samen proeven is een gouden tip die ervaren sushi-eters hanteren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vindt tal van interessante ideeën voor culinaire belevenissen, recepten en feestjes op deze inspirerende site.

Contactgegevens

Via info @ cadeska.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden