Cadeska

Geplaatst op

Aan het einde van de orthodontische behandeling krijgt u een mooie glimlach en een verbeterde mondhygiëne. Om dit punt te bereiken en goede resultaten te garanderen, moet je je glimlach en  hardware (of clear aligner) de aandacht geven die ze verdient. Leven met een invisalign beugel levert je niet veel extra gedoe op, maar er zijn  een paar dingen om in gedachten te houden om je uitrusting in topvorm te houden en je comfortabel te houden. Om  de juiste richting te wijzen, heeft het  Hawley Orthodontie-team 20 handige tips en trucs samengesteld over Invisalign en beugels.

Tip 1. Voorbereiding om de orthodontist

Na ontvangst van de brace, verlaat u de praktijk niet voordat u het  volgende heeft besproken:

 Controleer het uiteinde van de draad. Gebruik uw vingers en tong om ervoor te zorgen dat de draden niet uitsteken op plaatsen waar ze uw wangen kunnen raken of niet op  uw tong passen.

 Begrijp de volgende stappen. Stel voldoende vragen om ervoor te zorgen dat u begrijpt wat u moet doen vóór uw afspraken, zoals: B. Draag een hoofddeksel, gebruik elastische banden, volg specifieke hygiëne-aanbevelingen, enz.

 Controleer op verbruiksartikelen. Vraag uw orthodontist voor uw volgende  afspraak naar de benodigde tandwax, polijstmiddel, elastiekjes of andere materialen.

Tip 2: Documenteer je voortgang

 Het is  geweldig  om te zien hoe uw glimlach verandert in degene die u altijd al wilde hebben. Geef daarom ten minste maandelijks orale blootstelling om uit de eerste hand te zien hoe uw tanden worden geconditioneerd. Op die manier zult u zien dat uw inspanningen om de beugel te onderhouden niet voor niets zijn. De beugel is ontworpen om zacht voor de mond te zijn om mondpijn te bestrijden met tandwas, maar eenmaal gebruikt kan deze over de zachte huid van de mond wrijven en irritatie veroorzaken. Na verloop van tijd wordt uw huid stijf en heeft u geen pijn meer. Tot die tijd is het raadzaam om de waxen te gebruiken die we leveren om  ongemak te verlichten.  Word een expert in poetsen en flossen met  beugel

 Een van de vreemdste dingen die je in de eerste week met beugels zult voelen, is  poetsen en flossen rond de beugel en beugels. Zoals met alles, beloven we dat je er snel aan zult wennen. We laten u  zien hoe u op de juiste manier kwasten en tandzijde gebruikt, maar hier zijn enkele basistips voor degenen die een beugel dragen.

 Fluoridevrij Fluoridevrije tandpasta bevat bleekmiddel. Als  u vergeet uw tandenborstel mee te nemen terwijl u weg bent, spoel dan uw mond grondig voordat u gaat eten en poets deze zodra u thuiskomt.

 o Gebruik een tandenborstel met zachte haren en  matige druk, kantel de borstel in een hoek van 45 graden en borstel langs de boven- en onderkant van de beugel. Let ook goed op de tandvleesrand. Ga naar alle oppervlakken van alle tanden en  achter  kiezen.

 flos eenmaal per dag. Een orthodontische flosser of flosdraadsteker maakt het een stuk gemakkelijker, vooral de eerste dagen met een beugel. Ga tussen alle tanden en kiezen staan en flos langs de zijkant van elke tand tot aan uw tandvlees voordat u naar de volgende tand gaat.

 Hulpmiddelen zoals interproximale ragers kunnen handig zijn om rond uw beugels en onder de draden te poetsen en op moeilijk bereikbare plaatsen te komen. Een waterpik is ook een goed hulpmiddel om in de hoekjes en gaatjes te komen en uw gebit weer stralend schoon te krijgen. U moet nog steeds gewoon flosdraad gebruiken in combinatie met de waterpik, maar sommige van onze beugelpatiënten uit Houston, TX vinden het een geweldig hulpmiddel.

 Tips 3: is je Beugel kapot?

Als de clip losraakt of de draad op uw wang prikt, schuift u de clip terug op zijn plaats  en gebruikt u het rubberen uiteinde van een potlood of  wattenstaafje om de piercing draad uit de weg te duwen. Knip de overtollige nagelknipper voorzichtig af met een gesteriliseerde. Bedek vervolgens, als tijdelijke oplossing, de aangetaste beugel of draad met tandwas. Bel de orthodontist om ons te laten weten of u  moet komen om een reparatie te boeken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vindt tal van interessante ideeën voor culinaire belevenissen, recepten en feestjes op deze inspirerende site.

Contactgegevens

Via info @ cadeska.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden