Cadeska

4 tips voor het verzorgen van hapjes op je event

Geplaatst op

We hebben er allemaal wel eens te maken mee gehad, een event organiseren. Wellicht in de vorm van een bruiloft, bedrijfsfeest, verjaardagen, jubileum of gewoon een event om wat te vieren. Je gasten voorzien van een hapje en drankje is dan natuurlijk geen overbodige luxe. Of je nou een chique receptie, bescheiden borrel of juist een groot knalfeest geeft: je kunt je gasten niet met een lege maag naar huis sturen. Zoek je nog catering in de omgeving van Amsterdam? Wij zetten in ieder geval de 4 beste tips op een rijtje voor het verzorgen van hapjes op een event.

Het verspreiden van koude hapjes

Waar gasten vooral mee zitten is dat koude hapjes niet overal op tafel staan. Je moet constant wachten tot dat iemand langs komt met wat hapjes en dan moet je nog maar hopen dat er genoeg hapjes over zijn die jij lekker vindt. Wat veel praktischer is en ook een betere uitstraling geeft aan de gasten zijn de koude hapjes verspreiden op (sta)tafels op bijvoorbeeld serveerplanken of etagères. Dit ziet er gezellig uit en bespaart veel heen-en-weer geloop. Gasten weten zo precies wat waar ligt, als je het dan ook nog een beetje kan aankleden maakt dat de sfeer rondom de hapjes wat warmer.

Voor ieder wat wils

Op je event verwacht je waarschijnlijk allerlei soorten gasten: opa’s & oma’s, kinderen, zwangere vrouwen of veganisten. Als je voor voldoende variatie zorgt met hapjes heb je waarschijnlijk bijna alle dieetwensen meteen getackeld. Probeer te variëren met koude, warme, vis-, vlees- en vegetarische hapjes. Op deze manier houd je alle gasten tevreden en kunnen de fijnproevers lekker veel proberen. Let hierbij wel op dat er gemengde schalen met hapjes geserveerd worden, zodat alle gasten voldoende keuze hebben. Je kan bijvoorbeeld schalen maken met warme en koude hapjes. Een stukje vlees en wat kaasblokjes kan prima op een schaal. Vegetarische hapjes kan je ook verdelen op een schaal met andere koude hapjes.

Een oud Hollands succes op elke event

Oud Hollandse bitterbal met mosterd kan niet ontbreken tijdens een event. Denk eens out-of-the -box en voeg hier extra variatie aan toe, zoals een kokos-curry bitterbal, gefrituurde hummusballetje, vegetarische bitterbal en enkele pittige bitterbalen. Dit zijn vooral snacks om tussendoor te serveren als extraatje. Wat ook zeker gewaardeerd wordt door gasten is een hoekje waar je Hollandse friet in een puntzak kunt verkrijgen. Zeker omdat de meeste gasten het lekker vinden is het een onmisbare snack. Je hoeft zeker niet rekening te houden dat je alle boven genoemde hapjes op je event moet hebben. Maak hier een variatie in.

Denk aan vegetariërs, veganisten en flexitariërs

Steeds meer mensen kiezen er voor om minder of helemaal geen vlees of vis te eten. Kom deze trend tegemoet door lekker veel groeten en vegetarische snacks te serveren. Vega soepje of vegetarische bitterballen zijn zeker een go. Dit zijn zeker pluspunten voor gasten die geen dierlijke producten nuttigen. Natuurlijk moet je wel inventariseren hoeveel van je gasten ongeveer vegetarisch is. Hierdoor kun je ook ongeveer een schatting maken voor de hoeveelheid eten en hoeveel verschillende soorten er gemaakt moeten worden. Heb je een event in de zomermaanden? Dan is een trendy smaakwaterbar de moeite waard. Vul je bar met veel verschillende soorten vers fruit of kruiden met kraanwater, zodat de gasten zelf een glaasje kunnen pakken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vindt tal van interessante ideeën voor culinaire belevenissen, recepten en feestjes op deze inspirerende site.

Contactgegevens

Via info @ cadeska.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden