Cadeska

4 feiten over tandheelkundige implantaten

Geplaatst op

Tandheelkundige implantaten zijn vervangende tanden voor verloren tanden. Ze worden gemaakt van titanium en worden direct in je kaakbeenderen geïmplanteerd. Maar zijn ze wel even sterk als normale tanden? Zijn ze veilig? Hoe sterk zijn ze? Hoe lang gaan ze mee? Deze vragen beantwoorden we in dit artikel. Voor meer informatie over implantaten kun je altijd contact opnemen met een tandarts in Amsterdam.

Ze zijn biocompatibel

Tandheelkundige implantaten zijn biocompatibel. Dit betekent dat de wortels van implantaten na implantatie samengroeien met de omliggende botten en weefsels, waardoor ze een permanent onderdeel van je gebit worden. Ze staan er niet om bekend dat ze bijwerkingen veroorzaken en geven je eerder een sterkere tand, wat ons tot het volgende feit brengt.

Ze zijn sterker dan je natuurlijke tanden

Tandheelkundige implantaten zijn gemaakt van titanium, een van de sterkste materialen die er is. Stel je voor dat ze in je kaakbot zijn geïmplanteerd en daar volledig vergroeien. Het creëert een sterke basis voor de bovenliggende kroon, waardoor je een hardere bijtkracht krijgt.

Implantaten kunnen je mondgezondheid daadwerkelijk verbeteren

Tandheelkundige implantaten kunnen je mondhygiëne grotendeels verbeteren. Dit komt omdat titanium geen gaatjes krijgt en ook niet vatbaar is voor bederf. Dus als je eenmaal een slechte tand hebt laten vervangen door een implantaat, hoef je je nooit meer zorgen te maken over het krijgen van gaatjes of tandbederf. Bovendien beschermen ze zelfs de omliggende tanden en het tandvlees tegen gaatjes en infecties. Zo verbeteren ze je mondhygiëne aanzienlijk.

Ze zijn volkomen veilig

Implantaten zijn zeer veilig. Er zijn slechts zeldzame gevallen van tandheelkundige implantaten die leiden tot kleine complicaties, maar geen van hen zijn in het recente verleden. Tandartsen gebruiken al heel lang tandheelkundige implantaten en de technologie is behoorlijk geavanceerd. Implantaten zijn nu flink doorontwikkeld en worden enkel door professionals geplaatst. Vanaf nu is het een van de sterkste en meest betrouwbare manieren om ontbrekende tanden te vervangen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vindt tal van interessante ideeën voor culinaire belevenissen, recepten en feestjes op deze inspirerende site.

Contactgegevens

Via info @ cadeska.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden