Cadeska

3 wijntips voor het perfecte diner

Geplaatst op

Organiseer je binnenkort een diner? Bij een diner hoort niet alleen lekker eten, maar ook lekker drinken. Er zijn veel verschillende soorten wijnen. Zo heb je Hongaarse Tokaji wijn, maar ook wijnen uit Spanje of Frankrijk. Maar ook rosé en witte en rode wijn. Weet je niet zo goed wat je moet serveren? Wij hebben drie handige wijntips voor je op een rijtje gezet, zodat jij straks geniet van een heerlijk diner.

Voorproeven

We beginnen met misschien wel het leukste deel: het voorproeven. Voorbereiding is het halve werk en je wilt natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan tijdens het diner. Weet wat je eet en drinkt tijdens het diner. Rond deze tijd van het jaar hebben veel winkels nu proeverijen of flessen in de winkel staan om te proeven. Je moet een wijnsoort kiezen die past bij het gerecht wat je wilt serveren, houd dit in je achterhoofd. Kies vooral een wijn die jij lekker vindt en je gasten zullen deze dan waarschijnlijk ook smakelijk vinden. 

Wijn combineren met het gerecht

Wijn combineren met de maaltijd wordt vaak toch als moeilijk gezien, maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Als je de basisregel weet, kom je al een heel eind. Laat elementen van het gerecht terugkomen in de wijn. Serveer je bijvoorbeeld een licht en fris gerecht, zoals een salade? Kies hier dan een frisse witte wijn bij. Een zwaar gerecht met veel smaak vraagt dan ook om een stevige rode wijn. 

Heb je geen tijd om naar de winkel te gaan en te proeven? Rode en witte wijn bestellen doe je eenvoudig en snel online. Lees altijd even de beschrijving voordat je wijn besteld. Hier lees je alles over de smaak van de wijn en bij welke gerechten je deze kunt combineren. 

Denk aan de temperatuur

Als je wijn gaat schenken bij het diner zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, temperatuur is daar een van. Witte wijn stop je in de koelkast, maar het is vaak beter om de wijn toch net een paar graden warmer te drinken dan de temperatuur in de koelkast. Hoe voller de wijn, hoe minder koud deze gedronken moet worden. Rode wijn kun je het beste 20 minuten voor serveren in de koelkast zetten. Natuurlijk moet je kiezen voor de temperatuur die jij het beste vindt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vindt tal van interessante ideeën voor culinaire belevenissen, recepten en feestjes op deze inspirerende site.

Contactgegevens

Via info @ cadeska.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden