De Amerikaanse keuken wordt door Nederlanders vaak onderschat. Er heerst nog steeds het idee dat de Verenigde Staten van Amerika niets anders is dan een import van Europeanen die hier niet gewenst waren. Hoewel er ten dele wel wat van klopt, is de Amerikaanse cultuur echter uit deze enorme diversiteit een eigen identiteit gaan ontwikkelen; en dat vinden we ook terug in de volgende 2 heerlijke een makkelijke recepten die typisch Amerikaans zijn.

Cornbread

Cornbread is een echte Amerikaanse klassieker. Je maakt het recept als volgt:

  1. Oven voorverwarmen op 220 graden;
  2. Vaste ovenschaal of bakvorm invetten met boter;
  3. 25 gram boter laten smelten en daarna afkoelen;
  4. 50 cl melk opkloppen met een ei;
  5. 125 gram maismail, 75 gram bloem, 1 eetlepel bakpoeder, 1 eetlepel suiker en een mespunt zout met elkaar vermengen;
  6. Melk-eimengsel en de boter erdoorheen roeren net zo lang tot het een glad geheel is geworden;
  7. Schenk daarna het beslag in de vorm en plaats het in het midden van de oven.
  8. 20 tot 30 minuten bakken.

California roll

De California roll is een prachtig voorbeeld van hoe de Japanse cultuur de Amerikaanse cultuur heeft beïnvloed. De California roll is geen standaard sushi roll, maar een aanpassing van de typische Japanse sushi voor de Amerikaanse markt. Je maakt de California roll net als elke andere soort sushi roll, alleen dan doe je de volgende dingen anders:

Maak je handen nat en maak van 1/4e van de rijst een roll die je uitspreidt. Doe daarna de ingrediënten (2 plakjes avocado, 1 stukje king krab, 3 halve krabsticks en 6 a 8 stukje bieslook. Doe een halve eetlepel mayonaise over het geheel. Rol het daarna op door middel van een bamboematje.

Bewaartip: goede koeling

Wil je dat je cornbread of je california roll langer goed blijft? Bewaar ze dan in een échte Amerikaanse koelkast.